Indien u problemen heeft dit bericht te bekijken, klik dan a.u.b. hier.
Klik hier met rechts op om alle afbeeldingen te downloaden.

Beste relatie,

Welkom bij deze tweede uitgave van onze digitale nieuwsbrief.
  Klik hier met rechts op om alle afbeeldingen te downloaden.

Cultureel i-seizoen
Onlangs zijn er een aantal nieuwe leden toegetreden tot de bedrijven groep van
Stichting Cardo. De volgende 7 ondernemingen heten wij van harte welkom:
Claimproof B.V. is als sponsor toegetreden en de volgende vrienden van Cardo; Boost Loopbaanondersteuning, Konings & Meeuwissen, Kwakkernaat electrotechniek, Praktijk Haptonomie Mieke Godding, Architectenbureau Weertman, Uit-Koken.

Dit heeft ertoe geleid dat we momenteel 121 leden hebben die de sportieve en culturele integratie projecten van Cardo ondersteunen.
     
  
   Foto: 6 november 2008
Jochen Otten in Cardo

Fotograaf Paul Grefkens maakt tijdens alle optredens in Cardo foto’s van de artiesten. Deze foto’s zijn te zien op www.stichtingcardo.nl 

Mathieu Fluit van MJFP heeft een 6de sponsor binnen gebracht bij de bedrijven club van Cardo, nogmaals danken wij hem hiervoor met wederom een kosteloos optreden van één van onze artiesten van “All The Way Music”! 

Theo Maassen treedt op voor een uitverkocht theater. Cardo is erg trots om deze driftkikker in het lichaam van een reus te mogen ontvangen op 17 december a.s. Eigenlijk is elk woord overbodig bij deze absolute topcabaretier, we kijken ernaar uit!

All The Way Music

De 100 personeelsleden van de ARN zijn voor het derde jaar lid van de fanclub
“All The Way Music”. Als tegenprestatie nodigen wij de (personeels)leden uit om samen met hun partner een concert mee te maken in Cardo! 

“All The Way Music” het eerste en enige artiestenbureau voor absolute topmuzikanten met een handicap, heeft zaterdag 29 november jl. haar eerste lustrum gevierd. Aan het aantal positieve en enthousiaste reacties achteraf te horen en te lezen, was dit een groot succes. Er waren twee debutanten bij op deze avond die het erg goed hebben gedaan. Daan Kettelarij (19) en Marinda Wijnen (16). Beide nieuwelingen zijn ‘voortgekomen’ uit de Scholierentour 2007/2008.

Eind november en begin december heeft de telefoon bij “All The Way Music” roodgloeiend gestaan met de vraag om artiesten voor de komende Kerst- en Nieuwjaarsborrels en –recepties! Vanaf 11 december tot en met 6 januari vinden er bijna dagelijks twee optredens plaats. Ook voor het nieuwe jaar staan wederom een aantal grote en bijzondere optredens gepland, kortom … het gaat goed met “All The Way Music!”

Scholierentour 2008/2009

De Scholierentour betreft een ontmoeting en samenwerkingsprogramma tussen jongeren van middelbare scholen en jongeren met een lichamelijke handicap. Samen tonen zij hun talenten. In een landelijke finale vindt de verkiezing plaats van 'het talent' van Nederland.
Voor de nieuwe Scholierentour worden inmiddels volop nieuwe scholen en instellingen benaderd, één regionale finaleavond ligt alweer vast en dat is op dinsdag 21 april 2009 in Grave in het Palazzotheater. Er volgen nog 8 regionale finale-avonden gevolgd door een landelijke finale!

Stefan Rutgers 25 jaar bij Pluryn

Stefan Rutgers is 25 jaar in dienst van Pluryn. Begonnen als groepsleider van leefgroep De Waag van Werkenrode, is hij inmiddels al ruim 12 jaar directeur van stichting Cardo. In die hoedanigheid is hij de drijvende kracht achter het Cultureel-i-seizoen, de Sportief Tour, de Scholierentour en uiteraard All the Way Music. Inspirerende projecten waarbij de ‘i’ van integratie centraal staat.
“Ik heb een meer dan mooie baan”, zegt hij zelf. Op 14 november jl. vierde hij dit met een receptie en diner met (oud) collega’s.

Werkenrode Jongeren terug uit Ethiopië.

Op 6 november zijn vijf jongens en vijf meiden met een handicap teruggekomen van een indrukwekkende en geslaagde 2-weekse reis naar Ethiopië. Deze reis diende als een voorbereiding op allerlei draagvlakactiviteiten door de jongeren in Nederland over de rechten van mensen met een handicap in ontwikkelingslanden. Het samenwerkingstraject had met name tot doel bewustwording creëren over de positie van mensen met een handicap in Ethiopië. En dat is goed gelukt. Het project heeft veel discussie opgewekt in Ethiopië en nieuwe samenwerkingsverbanden gecreëerd. Verder hebben de jongeren diverse ontwikkelingsprojecten bezocht van mensen met een handicap en andere kwetsbare groepen. De reis was mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van Stichting Cardo.
 

Sportief tour 2008-2009 Officieel van start!

De Sportief tour organiseert in samenwerking met de Johan Cruijff Foundation en stichting de NEES verspreid in Nederland 25 sportdagen voor kinderen met en zonder handicap, waarbij telkens een complete selectie van een Nederlandse Betaald Voetbal Organisatie deelneemt.

Op woensdag 3 december jl. is de nieuwe sportief tour 2008-2009 van start gegaan met de Sportief tourdag van AZ bij Revalidatiecentrum Heliomare in Wijk aan Zee. De complete selectie van AZ trad aan om een onvergetelijke middag te komen sporten. Ongeveer honderd kinderen van Heliomare en leerlingen van basisschool de Vrijheit stonden te trappelen van plezier toen AZ onder aanvoering van Dhr. Van Gaal de sporthal binnen kwam. Vooraf aan dit spektakel werd er om het hardste schot van Nederland van de sportief tour 2007-2008 geschoten, waarbij de beroemde “gouden bal” werd uitgereikt. Tijdens de dag vinden er diverse spelonderdelen plaats en wordt er afgesloten met een handtekeningen sessie. Dit was de eerste tourdag van de sportief tour 2008-2009 er gaan er nog zeker 24 volgen waarvan de volgende dag met Sparta gepland staat in februari 2009.

Prettige feestdagen

Het Cardo team wenst u en uw dierbaren bijzonder prettige feestdagen en een goed begin van het nieuwe jaar! 

Klik hier met rechts op om alle afbeeldingen te downloaden.

Deze nieuwsbrief is mogelijk gemaakt door Masc Software

Klik hier met rechts op om alle afbeeldingen te downloaden.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven op de mailinglijst.
Stelt u geen prijs meer op gratis toezending dan kunt u zich hier afmelden.

Deze e-mail is verzonden naar door een automatische mailing.
Voor vragen kunt u bellen met 026 33 49 816 of ga naar www.stichtingcardo.nl.