Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik hier voor de online versie.

Cardo nieuwsbrief april 2011

Beste relatie van Stichting Cardo,

Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van Cardo in de nieuwe huisstijl. Onlangs is ook onze nieuwe website online gegaan. Daarnaast hebben we ook een eigen channel op YouTube waar filmpjes van Cardo op staan, een drietal Hyves pagina’s en een Twitter account. Met al deze nieuwe media wil Cardo ook online de ontmoeting stimuleren omdat ook steeds meer mensen met een handicap online zijn. Meld u dus aan bij onze sociale media en ontmoet elkaar ook online. De geheel vernieuwde website geeft u actuele informatie over de activiteiten van Cardo. Op onderstaande adressen is Cardo aanwezig op het internet:

stichtingcardo.nl
cardoartiestenbureau.nl
cardotheater.nl
sportieftour.nl
stichtingcardo.hyves.nl
sportieftour.hyves.nl
cardotheater.hyves.nl
www.youtube.com/user/stichtingcardo
www.twitter.com/stichtingcardo


Cardo Theater15 december Kerstconcert Wolga Kozakken 11 januari Frans Bauer
27 januari Belle Perez – Oxygen 8 februari Jeans 20 – Let’s Celebrate
21 februari Cardo Theatershow 1 maart Peter Faber – Caveman
23 maart Xmix en Ernst & Bobbie 24 maart ABBA World Revival
5 april Night of Comedy Foto's door Paul Grefkens

Voor de onderstaande komende voorstellingen zijn nog kaarten verkrijgbaar.

19 april Hassan’s Angels – Hoop, gezeik en liefde 
14 mei Cuby & The Blizzards
9 juni Ernesto, Marcellino & Wilfried Finkers

Nathalie Verstegen als vrijwilligster bij Cardo

Nathalie Verstegen is een nieuwe vrijwilligster en helpt Cardo één dag in de week met social media. Zij gaat de online communicatie, zoals Twitter, Hyves en de website van Stichting Cardo ondersteunen. Nathalie Verstegen heeft een eigen website, neem eens een kijkje op nathalieverstegen.nl

Nieuwe Sponsor

Per januari is SITA Recycling Services toegetreden bij Stichting Cardo. Namens de bedrijvengroep  van Cardo heten we deze onderneming van harte welkom.

KC Business Solutions, bedankt voor de donatie!

KC Business Solutions viert in 2011 haar 25-jarig jubileum en heeft er voor gekozen twee stichtingen te steunen, waarvoor tijdens de receptie een donatie gedaan kon worden. Tijdens deze receptie traden Bert Louissen en Marja Adams van Cardo Artiestenbureau op. In het kader van ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen’ is gekozen voor Stichting Cardo en Stichting FunCare4Kids. Voor beide stichtingen is een bedrag van € 1.500,- opgehaald, de beide cheques zijn op 18 februari jl. tijdens het personeelsfeest voor de medewerkers van KC Business Solutions uitgereikt. Jolanda Aalders nam de cheque namens Cardo in ontvangst. Het bedrag wordt besteed aan een flinke opknapbeurt voor het dierenverblijf op Werkenrode. Cliënten van Werkenrode hebben als dagactiviteit het verzorgen van de dieren en zijn zeer verheugd met deze donatie.

Sportief TourFC Oss 
Op maandag 4 april jl. namen de Bernadetteschool en Het Baken uit Oss deel aan Sportief Tour 2010-2011 bij FC Oss. Samen met Aziz Moutawakil, Dominique Scholten en Serdal en Emrullah Güvenç hebben de kinderen op het trainingsveld gesport. De selectiespelers begeleidden diverse voetbalactiviteiten voor alle enthousiaste kinderen.
Bij de Sportief Tour staat het plezier van het sporten voorop. Door de Sportief Tour vindt ontmoeting plaats tussen jongeren met en zonder handicap. Zij ontmoeten elkaar op deze middagen en leren van elkaars (on)mogelijkheden. De beeldvorming over jongeren met een handicap krijgt hiermee een positieve impuls.
Voor foto’s klik hier

FC Utrecht
Zo’n 150 kinderen die revalideren bij De Hoogstraat in Utrecht kregen woensdagmiddag 6 april jl. bezoek van de voltallige selectie van FC Utrecht. Zowel binnen als buiten in de stralende zon genoten de kinderen met hun ouders van de aanwezigheid van de voetballers, trainers en medische begeleiding van FC Utrecht. Naast de blije gezichten bij de kinderen waren ook de spelers buitengewoon ontspannen en vrolijk.Voor foto’s klik hier

Lees meer

Go Ahead Eagles
Op dezelfde zonovergoten woensdagmiddag 6 april was de gehele selectie met staf van de Go Ahead Eagles op locatie de Beele in Voorst. Daar wonen ongeveer honderd jongeren met een licht verstandelijke handicap en ernstige gedragsproblemen. Er was een indrukwekkende, persoonlijke rondleiding waarbij de jongeren zelf hun woonlocatie lieten zien. Aansluitend werden er een zestal sportieve activiteiten gedaan, waaronder het populaire voetbaldarts. Jongeren en spelers streden enthousiast om de prijzen die, aan het einde van een zeer geslaagde middag, door de trainer van GA Eagles werden uitgereikt.

Cardo ArtiestenbureauMisschien is het u al opgevallen? Cardo Artiestenbureau heeft er een aantal artiesten bij en blijft bezig met het werven van nieuwe artiesten.
Zo is onlangs Mimoun Himit toegetreden tot het artiestenbureau. Op 15 maart jl. tijdens de Businessborrel van Stichting Cardo in Coffyn heeft hij zijn eerste optreden voor Cardo Artiestenbureau verzorgd, samen met een collega muzikant.

Dinsdag 5 april jl. heeft accordeonist, Joey van Helden, zijn debuutoptreden gehad bij Cardo Artiestenbureau. Hij heeft samen met zijn steun en toeverlaat èn vaste gitarist, Ron Spee, de afterparty in het café verzorgd met heerlijke sfeervolle muziek. 

Dinsdag 19 april a.s. zal Ingrid Verweijen, ooit won zij de Scholieren tour, haar eerste optreden in het Cardo café verzorgen. Na afloop van de voorstelling van Hassan’s Angels. Zéér de moeite waard om er even voor na te blijven! Zij zal zowel eigen nummers als covers ten gehore brengen. Ingrid zingt, speelt piano èn gitaar!
       
En de voorlopig laatste, nieuw toegetreden artiest is Henk Brink. Hij stond op 14 oktober jl. in de grote finale van Kijk op Talent in De Flint in Amersfoort. Hij heeft zijn eerste optreden voor Cardo Artiestenbureau dit jaar al gehad. Op 9 juni a.s. zal Henk de afterparty verzorgen in Cardo café. Henk heeft een lekker swingend repertoire met nummers als ‘Making Whoopee’, ‘Come fly with me’, ‘I get a kick out of you’ et cetera.


Op zaterdagavond 18 juni a.s. vindt er in Angeren een bijzonder concert plaats. Night of the Proms. Speciale gasten zijn Bert Louissen, Bob Bullee en Marjolein Buis van Cardo Artiestenbureau. Voor meer informatie klik hier.

Diverse mooie optredens staan in de agenda voor de artiesten van Cardo Artiestenbureau met opdrachtgevers als: Assistance Dogs Europe, ARN BV, Schekman Elektrotechniek en Stichting Hulphond Nederland.

In verband met de vakantieplanning geven wij u hier alvast een datum om rekening mee te houden. Namelijk donderdag 21 juli a.s. in de Nijmeegse Vierdaagse week. Er zal dan opnieuw een bijzonder concert plaatsvinden in de St. Stevenskerk met artiesten van Cardo Artiestenbureau en een gastartiest. Vorig jaar zijn wij met deze traditie gestart en we zijn van plan het nog héél lang vol te houden! We richten ons, samen met de organisator van deze concerten, enigszins op de doelgroep 65+. Maar we zouden zeker graag zien dat iedereen van 8 tot 80 zich ook welkom voelt! Meer informatie over de kaartverkoop (< € 4,00 incl. kopje koffie) volgt.
Indien u meer informatie wenst kunt u zich richten tot Ilse van Gessel van Cardo Artiestenbureau: E: igessel@pluryn.nl. T: 088 779 20 91 M: 06 517 22 646.


Hoofdsponsor van Cardo Artiestenbureau:

Scholieren tourLaatste Landelijke Finale in Cardo Theater woensdag 15 juni a.s.

De Scholieren tour is een project van Stichting Cardo en Het Revalidatiefonds. De afgelopen jaren hebben we met het project honderden leerlingen van reguliere middelbare scholen en scholen voor voortgezet speciaal onderwijs vanuit het hele land de kans gegeven om voor publiek en een vakkundige jury, hun muzikale talenten te laten zien. De Scholieren tour heeft vijf edities gedraaid en dit jaar is de allerlaatste editie!
Het Revalidatiefonds en Stichting Cardo hopen na dit succesvolle project nog vele mooie andere projecten met elkaar te kunnen uitvoeren.
Heel bijzonder en geweldig vinden we het dan ook dat voor deze laatste editie de Landelijke Finale gehouden wordt in ‘ons eigen’ Cardo Theater in Groesbeek! Twaalf kandidaten vanuit Nijmegen, Eindhoven, Losser, Enschede en Friesland laten dan alles zien wat ze in huis hebben om de titel ‘Scholierentour talent 2011’ te winnen.
Voor die tijd vinden er nog 2 Regionale Finaleavonden plaats, te weten: 21 april Eindhoven en 27 april Nijmegen (op het NSG).
De Landelijke Finale zal dit jaar worden gepresenteerd door Lucille Werner en de kandidaten worden opnieuw muzikaal bijgestaan door niemand minder dan pianovirtuoos Jan Vayne! Jan Vayne heeft tevens bij alle Regionale Finaleavonden door het hele land, bij alle vijf de edities, de muzikale begeleiding met veel enthousiasme verzorgd.
Indien u interesse heeft om de Landelijke Finale van de Scholieren tour in Cardo Theater bij te wonen op woensdag 15 juni a.s. dan bent u voor deze avond van harte welkom. Voor meer informatie kunt u terecht bij Ilse van Gessel van Cardo Artiestenbureau. 

Klik hier voor de video 
Cardo Cardo Theater Cardo Artiestenbureau Cardo Sportie Tour Cardo Scholieren Tour Cardo: YouTube Cardo: Twitter Cardo: Hyves


Wilt u geen informatie van Cardo meer ontvangen? Klik hier om uit te schrijven