Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik hier voor de online versie.

Cardo nieuwsbrief oktober 2011

 

15 jaar Cardo Theater

Cardo theater foto inleidingOp 3 oktober was het precies 15 jaar geleden dat Cardo Theater haar deuren opende. Het was Erica Terpstra die op 3 oktober 1996 het theater op het terrein van Werkenrode officieel opende in haar functie van staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Cardo biedt onderdak aan activiteiten op het gebied van vrije tijdsbesteding voor de jongeren die op Werkenrode wonen en leren. In het 15 jarig bestaan zijn er ruim 200 voorstellingen en concerten geweest die voor iedereen toegankelijk waren.

Cardo is destijds gebouwd met het geld van sponsoren, giften en subsidie. Dat is de formule waar Cardo nog steeds mee werkt. Dankzij meer dan 100 bedrijven kan Cardo elke dag aan haar doelstelling werken; het bevorderen van de participatie en integratie van mensen met een handicap in de samenleving.

Cardo…een bijzondere belevenis!


Nieuwe sponsors

Voor het seizoen 2011/2012 hebben zich 11 nieuwe sponsors aangemeld. Namens de bedrijvengroep van Stichting Cardo heten we de volgende ondernemingen van harte welkom:De Driestroom


Flavius


Panna events


Zorgverzekeraar IZZ


Drukkerij Efficiënt


Looijenga


Rasoc Ledadvice


Intratuin


2 BW Advocaten


ING


Kompas Veiligheidsgroep

Cardo vrijwilligersuitje

Cardo vrijwilligersuitjeMede dankzij onze vrijwilligers is het mogelijk dat we jaar in, jaar uit bijzondere ontmoetingen kunnen organiseren in Cardo. Voordat het nieuwe theaterseizoen van start ging zijn de vrijwilligers uitgenodigd voor een leuke activiteit. Op vrijdag 23 september jl. was er een gastvrij ontvangst bij Pitch&Putt in de Molenhoek. Na een korte golfinstructie en speluitleg speelden de vrijwilligers 9 holes Pitch&Putt golf. Aansluitend genoten zij van een Italiaans buffet. Het was een geslaagde avond, klik hier voor de foto’s.

Cardo Theater seizoen 2011-2012

Nadat de cliënten en medewerkers van Pluryn en de leden van de sponsorgroep de gelegenheid hebben gehad als eersten kaarten te bestellen voor het theater, zijn we op 13 september gestart met de losse kaartverkoop.
Het concert van BLØF is geheel UITVERKOCHT, voor alle overige voorstellingen zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Vandaag 6 oktober start het 15e theaterseizoen van Cardo Theater en kunt u genieten van de heerlijke muziek van Motel Westcoast Part III – California Dreaming. Zij brengen nummers van The Eagles, The Beach Boys, Venice, The Doobie Brothers, Fleetwood Mac, Creedence Clearwater Revival, James Taylor, Andrew Gold, Toto, Crosby, Stills & Nash, Joni Mitchell, The Byrds en vele anderen. Wij verrassen u nog met een muzikale afterparty, want u weet het: Cardo…een bijzondere belevenis! Kaarten voor vanavond zijn nog te koop bij de voorverkoopadressen en vanavond nog aan de kassa van Cardo Theater.

6 oktober 2011 Motel Westcoast Part III – California Dreaming
12 november 2011 SENS11
23 november 2011     Ernst & Bobbie "Pimp de Sint" show
24 november 2011 Jochen Otten – Belastend Materiaal
29 november 2011 BLØF
13 december 2011 Ali B – geeft antwoord
21 december 2011 Kerstconcert met de Gospel Queens
10 januari 2012 Jeans 21 – Grown Up!
25 januari 2012 BoyISH GirlISH
6 maart 2012 Mon Amour – BZN Tribute Band
19 april 2012 Cardo Artiestenbureau – Dubbel Belicht!
8 mei 2012 Enge Buren – Reuring

Cardo organiseert het 100 jarig bestaan van Jan Pieter Heije

100 jarig bestaan van Jan Pieter HeijeHet grandioze jubileumfeest, volledig georganiseerd door Cardo, vond plaats van 27 tot en met 30 september, Jochem van Gelder opende de feestweek. Er waren botsauto’s, een rodeostier en tal van andere activiteiten. Cliënten, personeel, verwanten en relaties, iedereen werd bij het jubileum betrokken. Middelpunt van de feestelijkheden vormden twee grote circustenten die op het terrein in Oosterbeek stonden. Hier vonden optredens plaats van o.a. Grad Damen, Alex, Brainpower en de Loco Loco Discoshow. Het prachtige weer gaf het feest een extra dimensie.

Dank aan Nikkelen Elektrotechniek voor de goede hulp!

Kwaliteit in techniek en economisch verantwoorde installaties zijn basis uitgangspunten van de dienstverlening van Nikkelen Elektrotechniek. In de entree van Cardo is verlichting opgehangen, wij danken Nikkelen voor het aanbieden van deze klus.

Cardo op wedstrijdshirt

Cardo op wedstrijdshirtMarco Verkleij is niet alleen fanatiek bowler, hij is ook groot fan van Cardo. Daarom kwam Marco naar Cardo toe met de vraag of hij zijn wedstrijden mocht spelen in een Cardo wedstrijdshirt. Zo wil hij graag reclame maken voor zijn favoriete theater en de stichting waar hij veel sympathie voor heeft. Marco is fanatiek bowler en speelt op hoog niveau. Cardo is dus erg blij met zijn aanbod om reclame te maken. Werkzin (een maatschappelijke onderneming van Pluryn) heeft de shirts voor Marco bedrukt en ter beschikking gesteld. In het dagelijks leven is Marco postbezorger bij Breed.
Stichting Cardo hoopt dat het nieuwe shirt Marco veel succes met bowlen zal brengen en dat hij veel prijzen zal winnen.

Cardo Artiestenbureau

Tijdens de afgelopen Vierdaagsefeesten heeft Cardo Artiestenbureau optredens verzorgd in de Stevenskerk en op Habana aan de Waal.
De artiesten van Cardo Artiestenbureau zorgden voor een gevarieerd koffieconcert in de Stevenskerk met een gastoptreden van o.a. Saskia & Serge.
Het Revalidatiefonds en Stichting Cardo/ Pluryn zorgden samen met Habana ervoor dat één van de mooiste plekjes van Nijmegen rolstoeltoegankelijk werd. Het Zomerse Tapasconcert was een feest, iedereen kon genieten van muziek en lekkere hapjes. Kijk hier voor foto’s.

Fan van Cardo?

Bent u fan van Cardo, komt u graag in ons theater of geniet u van artiesten van ons artiestenbureau?

Cardo gelooft in een samenleving waarin iedereen meedoet en een betekenisvol leven kan leiden. Daarom kijken wij naar de talenten en mogelijkheden van mensen. Dat past bij onze doelstelling: Stichting Cardo bevordert de participatie en integratie van mensen met een handicap in de samenleving. Stichting Cardo wil haar activiteiten op het gebied van talentontwikkeling van mensen met een handicap graag uitbreiden. Zo willen wij onze artiesten professionele begeleiding geven bij hun verdere ontwikkeling en willen wij nog meer ontmoetingen faciliteren tussen mensen met en zonder handicap.

Cardo wil ook bij gaan dragen aan projecten binnen Pluryn waar geen regulier budget is maar die noodzakelijk zijn voor het welzijn van mensen met een handicap. Om al onze ambities te realiseren, hebben we niet alleen de steun nodig van onze vrijwilligers en onze sponsors maar ook van donateurs. Voor € 5,- per maand maakt u het mogelijk om mensen met een handicap een plaats te geven in onze samenleving. Meld u aan als donateur.

Konijnenhok Werkenrode

Konijnenhok WerkenrodeKC Business Solutions had vanwege haar 25-jarig jubileum een donatie gedaan. Het bedrag is besteed aan een flinke opknapbeurt voor het dierenverblijf op Werkenrode. Cliënten van Werkenrode hebben als hobby activiteit het verzorgen van de dieren en zijn zeer verheugd met deze donatie. Nogmaals dank namens Werkenrode Jongeren.


 
Cardo Cardo Theater Cardo Artiestenbureau Cardo Sportie Tour Cardo Scholieren Tour Cardo: YouTube  Cardo: Twitter  Cardo: Hyves  Cardo: LinkedIn


Wilt u geen informatie van Cardo meer ontvangen? Klik hier om uit te schrijven